Le Valdor
In mei 2014, na 9 jaar bouwwerkzaamheden, opende het nagelnieuwe ziekenhuis Le Valdor zijn deuren te Luik. Met respect voor de rijke geschiedenis van de site maar met het oog resoluut op de toekomst, is dit ziekenhuis een echte aanwinst voor de Luikse bevolking.


Valdor, in de wijk Amercoeur in het hart van Luik, is een beroemde en beruchte plek voor veel Luikenaars. Het oorspronkelijke gebouw (waarvan nu enkel de gevel bewaard is gebleven) werd gebouwd in 1889 door de architect Gaspard en was een hospice voor ouderen en invaliden.
In 2005 werd het startsein gegeven voor grootschalige renovatiewerken aan het gebouw dat reeds sinds 1990 in verval geraakt was. De renovatiewerken werden gefinancierd door het Waalse gewest, de federale regering en de Europese Unie.
Het personeel van le Valdor hanteert 2 basisprincipes: kwaliteit van de zorg (moderne technologie en compleet zorgaanbod toegankelijk voor iedereen) én kwaliteit van het leven (licht, warmte/verkoeling en comfort voor personeel en patiënten). Wij bij Haelvoet scharen ons volledig achter deze basisprincipes. De kamers van le Valdor werden door ons ingericht met comfortabel en eigentijds Haelvoet meubilair, waaronder het revolutionaire Aron bed.


Architect: Dirix Architecture


Omvang van het project : 236 kamers


Bekijk de
referentiefiche

Download PDFProducten