Haelvoet blog

Design, nieuws en inspiratie

04-06-14 Producten




Antibacteriële HPL


Het risico op infecties en ziekten als gevolg van besmetting is groot in publieke zorgomgevingen. In Europa loopt gemiddeld 1 op 18 patiënten een ziekenhuisinfectie op (*). Wij bij Haelvoet gaan de uitdaging aan om dit aantal drastisch te verminderen.


Haelvoet gaat daarom sinds 2013 in zee met Polyrey, producent van hogedruk laminaten. De laminaten van Polyrey ondergaan standaard een antibacteriële Sanitized®-behandeling op basis van zilverionen. De behandeling neemt niet af naarmate de tijd vordert en heeft ook geen invloed op de technische en esthetische prestaties. De zilverionen neutraliseren bacteriën en voorkomen celdeling. Hierdoor wordt het risico op besmetting of schimmelvorming aanzienlijk gereduceerd. Deze behandeling gaat verder dan datgene wat wettelijk verplicht is en toont ons engagement om blijvend bij te dragen tot een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen.

Sanitized AG is een Zwitsers bedrijf, partner van Polyrey sinds 2006, en marktleider in de productie van antimicrobiële stoffen met een 50 jaar lange ervaring in oplossingen op basis van zilverionen. Meer informatie op www.sanitized.com


(*) Europees onderzoek uitgevoerd in 2011-2012 door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).